top of page

Onze missie

Het behoud en de duurzame ontwikkeling van het landschap van de Lijsterengh, als deel van het droogdal langs de westelijke rand van Rhenen, en van het landschap van Rhenen als geheel.

Wat doen wij?

De Stichting Vrienden Behoud Lijsterengh zet zich in voor het behoud en de duurzame ontwikkeling van het landschap van de Lijsterengh en Rhenen als geheel.

 

De Lijsterengh is een uniek stukje natuur, gelegen aan de westelijke rand van Rhenen. Het is een droogdal met bijzondere geologische, geomorfologische, hydrologische, ecologische, archeologische, cultuurhistorische, recreatieve en educatieve waarden.

De stichting doet verschillende dingen om haar doel te bereiken. Zo voert ze onderzoek uit naar de waarde van het landschap, onderhoudt ze het landschap en zet ze zich in voor de bescherming van het landschap.

 

De stichting werkt samen met verschillende partijen, zoals de gemeente Rhenen, het Utrechts Landschap en Ouwehands Dierenpark.

lijsterengh.jpg
wiezijnwij.jpg

Wie zijn wij?

De Stichting Vrienden Behoud Lijsterengh bestaat uit een bestuur en een aantal werkgroepen.

 

Het bestuur is verantwoordelijk voor de algemene leiding van de stichting. De werkgroepen houden zich bezig met specifieke onderwerpen, zoals onderzoek, onderhoud en communicatie.

De stichting is een kleine vrijwilligersorganisatie. Alle leden van het bestuur en de werkgroepen zijn vrijwilligers.

Doe mee

Er zijn veel redenen om mee te doen met de Stichting Vrienden Behoud Lijsterengh. Je kunt je bijdragen aan het behoud van een uniek stukje natuur. Je kunt samenwerken met andere mensen die zich inzetten voor een gezonde en duurzame toekomst. En je kunt je eigen kennis en ervaring inzetten om iets te betekenen voor de samenleving.

 

Dus heb je affiniteit met natuur, cultuurhistorie of duurzaamheid? En wil je je graag inzetten voor een betere wereld? Dan is de Stichting Vrienden Behoud Lijsterengh de plek voor jou!

De Stichting Vrienden Behoud Lijsterengh is altijd op zoek naar nieuwe mensen die hun expertise willen inzetten.
 

Daarnaast zijn we ook op zoek naar nieuwe bestuursleden. Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor de algemene leiding van de stichting. Je bent ook betrokken bij de besluitvorming over het beleid van de stichting.

Als je geïnteresseerd bent om mee te helpen, kun je contact opnemen met de stichting via de website of via de mail.

Steungroepskring
bottom of page