top of page
Zoeken

In welk Rhenen wilt ú wonen?

Rhenen, juli 2021 In Rhenen moeten er de komende jaren 1000 nieuwe betaalbare woningen worden gebouwd en 0,031 terawatt aan duurzame energie worden opgewekt. Kijk ik straks op een zonneweide? Is er nog wel ruimte voor mijn bedrijf? Loop ik straks door een nieuwe woonwijk waar ik nu graag door het bos wandel? Kan ik als agrariër nog een gezond bedrijf voeren? Wij zijn Stichting Vrienden behoud Lijsterengh. Een burgerbeweging die samen met de gemeente en andere organisaties oplossingen biedt om onze leefomgeving in Rhenen zo goed mogelijk te ontwikkelen. Wij bieden realistische en creatieve plannen. Deze komen tot stand door goed te luisteren naar alle belanghebbenden en het uitvoeren van gedegen onafhankelijk onderzoek door deskundigen. Op dit moment stelt de gemeente de Omgevingsvisie op hoe het gaat worden. De gemeente gaat daarover met u praten.

Wij zijn bezorg over het behoud van de natuur in de Omgevingsvisie. Een aanpassing in de voorafgaande kadernota is weggestemd waarin stond dat de natuur een aparte richtlijn is. Er is besloten dat bouwen binnen de bestaande woonkernen te weinig oplevert. Aan de randen van Rhenen, Elst en Achterberg komen grote uitbreidingen voor woningbouw.

Er is een alternatief!Wij hebben een alternatief plan opgesteld met behulp van de Wageningen Universiteit. Ons plan in het kort:

  1. De unieke natuur en het historische karakter van Rhenen blijft behouden.

  2. Bouwen van voldoende betaalbare woningen binnen de woonkernen die aansluiten bij de woningbehoefte van de Rhenenaren (ouderen, starters, kleine huishoudens).

  3. Geen woningbouw in de natuur en ook niet in het Binnenveld, dus voldoende ruimte voor gezonde boerenbedrijven.

  4. Goede bereikbaarheid van Achterberg. Oplossen files in de stad en op Rijnbrug.

  5. Schone energie door zonnecollectoren op alle Rhenense daken (niet in de natuur).

  6. Voldoende bereikbare school-, horeca-, winkel-, zorg- en sportvoorzieningen.

  7. Gezonde ontwikkeling toerisme, recreatie en veilige wandel- en fietsroutes.

DOE MEE & STEUN ONS PLAN Met jouw steun kunnen we met meer kracht iets voor je doen bij de gemeente met wie we in al gesprek zijn over onze plannen. Wij houden je op de hoogte! Bent je overtuigt? Vul dan het onderstaande formulier in. Wil je eerst meer lezen over onze plannen? Download de samenvatting van onze alternatieve omgevingsvisie voor Rhenen Vul hieronder het formulier in om uw steun te betuigen voor de alternatieve omgevingsvisie Rhenen.

Comments


bottom of page